Kafe-restoran Rahi

Kada se umorite od celodnevnog kupanja i sunčanja i poželite da se odmorite uz predivan pogled, dobru hranu i nezaboravan zalazak sunca – Kafe restoran Rahi je pravo mesto za to !

Na zapadnoj strani Lefkade, na oko 7 km od najurbanije plaže na ostrvu, Kathisme, nalazi se tradicionalno planinsko seoce Eksantia, izgrađeno na 600 m nadmorske visine. Eksantia kombinuje mir sela sa iskrenošću svog naroda, pokazujući potpuno poštovanje prema posetiocu.

Selo Eksantia - Lefkada

Ovo mirno amfiteatarski građeno mesto na ivici grebena, na vrhu brda obavijenim mirisom borova, krije kafe-restoran “Rahi”. Ovaj restoran je potpuno u skladu sa svojim okruženjem, građen i dekorisan sa ukusom, koji odražava njegov jednostavan stil. Prijatan balkon koji dočekuje posetioce je ogromna prednost ovog restorana. Otvoren je od maja do oktobra svakog dana od 10:00-01:00. Vaš utisak će zavisiti od perioda dana kada dođete, u restoranu je obično mirno za vreme ručka, dok je kasnije uveče gužva.

Kafe bar Rahi

U Rahiju možete popiti kafu, uživati u tradicionalnim domaćim poslasticama, svežem povrću uzgajanom u njihovoj bašti, probati njihove specijalitete napravljene od lokalnog mesa i oputiti se uz takođe lokalno proizvedenom vinu. Preporučujemo vam da probate pečenu svinjetinu sa orasima i cimetom ili jagnjetinu sa svežim belim lukom i svežim začinskim biljem. Nakon ovog spoja mirisa i ukusa, uživaćete u spektakularnom pogledu na Jonsko more i zalazak sunca. Pogled koji oduzima dah, čardak ni na nebu ni na zemlji. Mesto koje morate da posetite dok ste na Lefkadi. Mesto na kome ćete želeti da udahnete sveži planinski vazduh, raširite krila i odletite među oblake i u susret najlepšem zalasku sunca. Ako budete imali sreće možete čak videti i paraglajdere kako skaču sa obližnjeg planinskog vrha – pravi spektakl. Ovde ćete želeti da se vratite iznova i iznova. Slušajući prijatnu muziku, dopustite očima da impresivni pogled oboji horizonte vašeg srca u nijansama azurnog mora i zalazećeg sunca.

Ne propustite!

Naše ponude za letovanje 2020. na Lefkadi, u mestu Nidri, možete pogledati ovde.

Autor

Tamara Gridin

Tamara Gridin

recomend 6
fb
Živi pored mora, na lepom ostrvu Lefkada. Voli prirodu i duge šetnje, a često joj društvo pravi dobra knjiga. Voli da putuje pa se opredelila za posao turističkog vodiča kako bi spojila lepo i korisno.