Nemačka

S obzirom na činjenicu da se graniči sa 9 zemalja, i da je smeštena u samom centru kontinenta, Nemačka bi mogla da se pohvali time da je više ‘’Evropska’’ zemlja u odnosu na ostale. Sa više od 80 miliona stanovnika unutar jedne rigorozne strukture, ona je jedna ekonomska i politička sila sa divnim pejzažima, živopisnim gradovima, progresivnom kulturom i svešću svog istorijskog nasleđa.

Malo nacija je imalo toliko doprinosa svetu kao Nemačka, zemlja inovacija, koja nam je omogućila štampanje, automobil, aspirin i MP3 tehnologiju. Rodno je mesto Martina Lutera, Alberta Ajnštajna, Karla Marksa, Getea, Betovena, braće Grim i ostalih poznatih ličnosti svetske scene. Duh njenih pejzaža je ono što će vam se najviše dopasti. Na razuđenim vrhovima Bavarskih Alpa prostiru se cvetni planinski pašnjaci. Žustre reke protiču kroz romantične doline, strme vinograde i bajkovite šume. Nemačka nam nudi nekoliko nacionalnih parkova i prelepi Švarcvald (Crnu Šumu), u kojoj će ljubitelji planinarenja uživati maksimalno. Putnik će se naći lice u lice sa istorijom stogodišnjih gradova i impresivnih dvoraca, koji se izdižu iznad sela sa kućama od drveta. Nemačka nudi čari kako primorskih gradova, tako i velikih gradova sa kosmopolitskim vazduhom u kojima se održava veliki broj festivala. Gradovi kao što su Berlin, Hamburg, Minhen i Keln su glavni kulturni centri, koji nude niz aktivnosti, od najkultnijih operskih predstava do rejv žurki.

U ovoj ogromnoj zemlji osim u velikoj tradiciji i kulturi, možete uživati u njenoj bogatoj gastronomiji i neobičnim pićima. Nemačka je raznovrsna zemlja, koja će zadovoljiti očekivanja svakog pojedinca.

Našu ponude  možete pogledati ovde.

Preporuke