Turska

Turska – zemlja bogata istorijom, ukusne kuhinje, sa jednim od najvećih gradova sveta, pejzažima belih peščanih plaža i vrtoglavo visokim planinama. 

Turska je kapija za ulaz u Aziju, most koji spaja Istok i Zapad. Istanbul kojeg mnogi zovu ‘’Dragulj Istoka’’, je dobar primer za to: jedan grad podeljen na dva dela Bosforskim moreuzom, koji razdvaja evropsku i azijsku stranu što ga čini jedinstvenim gradom u svetu. Istanbul se izdvaja po svojim džamijama, visokim minaretima i Velikim bazarom (Grand Bazar).

Ali ni Istanbul nije samo Bosfor, kao što ni Turska nije samo Istanbul. Mnogo je toga što jedna ogromna zemlja kao ova, puna kontrasta i domovina tokom hiljada godina raznim civilizacijama, može ponuditi posetiocu koji dolazi otvorenog uma, spreman da se upozna i stopi sa njenom kulturom.

Upoznajte ovu spektakularnu zemlju, u kojoj kulturno nasleđe nisu samo njene džamije i spomenici, već i muzika, književnost, orijentalni plesovi i turske serije. Orijentalni ples naglasak je mešavina egzotičnog i erotičnog, u kojem je naglasak na pokrete stomakom. Mnogi restorani omogućavaju uživanje u spektaklu ovog senzualnog plesa, kao i folklornih društava koji će vam učiniti veče nezaboravnim.

Turska ima veliku raznolikost pejzaža, od primorskih ravnica do visokih planina i gustih šuma.

Ovu zemlju možete posetiti u bilo koje doba godine; zimi možete uživati u skijanju ili snowboardingu u planinama Uludag, a ukoliko bi putovali leti, Turska nudi veličanstvene plaže sa sitnim belim peskom na Mediteranskom moru kao što je Kušadasi, a u proleće i jesen možete i iskoristiti vedro nebo za let balonom i iz vazduha uživate u lepoti Kapadokije.

Za ljubitelje šopinga, Turska nam nudi ogromne bazare gde kupovina postaje jedinstveno iskustvo; stručnost prodavaca, brzina i naravno, fantastična sposobnost cenkanja. Nakon gužve u kupovini, najbolje je da se opustite u nekom od kafića, gde možete uz muziku uživati u turskom piću i čuvenoj nargili sa velikim izborom ukusa.

Našu ponudu za letovanje 2024. u Turskoj, možete pogledati ovde.

Preporuke