Italija

Mediteranska zemlja Italija je jedna od glavnih turističkih destinacija Evrope. Kako kultura, tako i Italijanska kuhinja, poznate su u celom svetu. Praktično u svakom kutku planete možete pronaći pizzu i pastu. Postoji tolliko razloga da posetite Italiju, zemlju naslednicu 3 miliona godina stare istorije.

Širom zemlje postoje značajni ostaci Rimskog carstva, a pre svega u samom Rimu. Rim, ‘’večni grad’’ nudi putovanje u prošlost sa svojim antičkim blagom i arhitektonskim remek delima kao što su Španske Stepenice, Panteon, Bazilika Svetog Petra…  Obiđite i druge renomirane gradove kao što su: Svetski poznata Venecija, jedinstvena po tome što je izgrađena na vodi i svojim kanalima koji se protežu kroz grad. Firenca, Verona i Sijena koje impresioniraju svojim kulturnim znamenitostima. Toskana takođe, ona sama ima više klasifikovanih istorijskih spomenika nego bilo koja zemlja na svetu. I dok je Milano na severu prepoznatljivo ime kao modna prestonica, Napulj na jugu privlači turiste svojom spektakularnom lokacijom između mora i planine Vezuv.

Da li ste u Toskani ili na jezeru Garda, Liguriji ili Jadranskom moru, sunčanoj Kalabriji ili snežnom južnom Tirolu, bez obzira gde se nalazite u Italiji, ovde ćete uvek naići na ljude otvorenog srca, sa onom istinskom originalnom italijanskom ljubavlju prema životu i na živost u slikovitim Italijanskim selima i malim gradićima, koji čine ovu mediteransku zemlju tako atraktivnom i jedinstvenom. Prošetajte duž malih sokaka do piazza (trgova), osvežite se u tipičnom italjianskom restoranu, istražite antička blaga renesanse ili se samo kupajte i sunčajte i uskoro ćete razumeti značenje reči ‘Dolce Vita’ – sladak život.

Našu ponude možete pogledati ovde.

Preporuke