Španija

Poznata po svojoj istoriji, umetnosti, borbama bikova, flamenku, crvenoj boji, plažama i mnogo sunčanih sati godišnje, Španija, međutim, nije samo to, već mnogo više. Ova zemlja je bila milenijumima jedan od kulturnih centara Evrope; mnogo njenih gradova su dom spomenicima izuzetne istorijske i umetničke vrednosti, kao i mnoštvu prirodnih lepota.

Španski pejzaži će vas posebno zaintrigirati. Pirineji ili Picos de Europa su jednako lepi kao i ostalni planinski venci na kontinentu, dok se snegom pokrivena Sierra Nevada neprirodno izdiže iznad suncem okupane ravnice Andaluzije. Sve tri su visoko rangirane destinacije za planinarenje. Prelepe divlje i netaknute litice španskog severozapadnog Atlantika, šarmantne mediteranske uvale, i prelepe plaže čine da Španija bude jedna od najposećenijih turističkih zemalja. Uprkos decenijama nekontrolisanog razvoja, u Španiji i dalje postoje brojna mesta koja su sačuvala svoju prirodnu lepotu. Svuda se mogu videti tradicionalna sela smeštena na brdima, uvalama i stenama na obali.

Kuhinja i vino su velika nacionalna strast… Španija ima jednu veliku tradiciju dobre, jednostavne domaće kuhinje, koristeći lokalne proizvode. To su jela koja se prenose sa generacije na generaciju, stvarajući nenadmašno gastronomsko nasleđe. Paelja, tapas, hamon (šunka) i maslinovo ulje su najpoznatiji elementi španske nacionalne kuhinje, koja se i dalje širi izvan svojih granica.

Španija je druga zemlja na svetu po prijemu turista (godišnje se realizuje oko 60 miliona putovanja u Španiju). Posetioci dolaze iz svih krajeva sveta privučeni sunčanim vremenom i umerenom klimom, stotinama plaža, dobrom hranom, kulturnim nasleđem njenih gradova i konkurentskim cenama. Madrid, Barselona, Kanarska i Balearska ostrva i obale Andaluzije su najposećenije turističke destinacije u Španiji.

Našu ponude  možete pogledati ovde.

Preporuke

Lokacije