Poljska

Šopenova Varšava i ogromna lepota Krakova. Od Nacionalnog parka Bialowieza, koji je dom poslednjim evropskim bizonima, do obronaka Visokih Tatri. I Aušvic – uspomena na nacistički užas…Jednom rečju – Poljska.

Elegantne destinacije poput Krakova i Gdanjska takmiče se sa energičnom Varšavom da privuku pažnju putnika. Nekadašnja prestonica Poljske – Krakov, je grad živopisne arhitekture vekovima stare, koja ponosno pokazuje skoro netaknute primere renesansnog, baroknog, kao i modernog stila. Fantastični srednjevekovni dvorci i upečatljive ruševine veličanstveno se pružaju širom zemlje, a tvrđave od crvene cigle teutonskih vitezova se izdižu na severu, duž Visle. Na jugu Poljske, skrivene među Karpatima kriju se prelepo dizajnirane drvene crkve.

A daleko od velikih gradova, Poljska se ističe svojim prirodnim lepotama; šume, reke, jezera i planine pozivaju na uživanje u prirodi. Dobar deo zemlje čine ravnice, a jug zemlje je oivičen Karpatima i Sudetima koji vas pozivaju da provedete jedan aktivan odmor u sjajnoj izolaciji. U ovoj oblasti možete naći bezbroj dobro obeleženih planinskih staza, koje prate rečne tokove kroz šume i planinske prevoje. Severoistok sa regionima Masurija i Pomeranija nudi posetiocima hiljade jezera i međusobno povezanih plovnih puteva, koji su idealni za vežbanje kajaka. Dalje na severu se pružaju peščane plaže Baltičke obale.

Ukoliko postoji interesovanje za istoriju Evrope i sveta, posetioci koji obilaze lepe, istorijske gradove se ni u jednom momentu neće razočarati… šta više, vratiće se sa više znanja i upomena na neočekivanu lepotu istorijskih i šarmantnih gradova Poljske.

U Poljskoj postoji mnogo mesta koje treba istražiti: od patuljaka u Wroclavu kojih ima preko 250 i koji služe kao zabavna turistička atrakcija, do njene odlične gastronomije, koja je zahvaljujući svom geografskom položaju, svoja najtradicionalnija jela obogatila mirisom i ukusom Istoka, i elegancijom francuske trpeze.

Kako Poljska, tako i poljaci kao njen narod, uvek verni svojoj kulturi i tradiciji i nasleđu, takođe su inovativni, veseli i vrlo gostoljubivi.

Našu ponudu za putovanje u Poljsku, možete pogledati ovde.

Preporuke

Lokacije