Šoping u Pragu

Ukoliko želite da iskusite šoping u Pragu, najvažnije što treba da znate je da u gradu postoje tri glavne ulice (sa svojim susednim uličicama) gde je koncentrisana većina radnji: Příkopy, Pařížská i Národní Trída. Ovde se nalaze prodavnice najvećih međunarodnih brendova.

Posle duge šetnje i svih lepih znamenitosti koje možete videti, šoping u Pragu je nešto što posebno žene nikako ne bi smele da propuste, a i muškarci:) Šetajući Pragom dolazite do Novog mesta gde dominiraju Vaclavske namesti. Trotoari oko trga su prepuni radoznalih posetilaca i meštana koji čine duge redove čekajući na ulazak u svoje omiljene radnje. Tu se nalazi mnogo poznatih radnji kao što su New Yorker, Bata, H&M, Marks Spencer itd., pa ako ste za šoping to možete da obavite ovde. Takođe možete da svratite u neki od tržnih centara kao sto su VAN GRAFT ili PALADIUM.

Van Graft se nalazi u donjem delu Vaclavske namesti. Prostire se na 3-4 sprata i više podseća na robnu kuću. Ovde možete naći nešto za sebe ako naletite na neki dobar popust.

Tržni centar Paladium se nalazi na Trgu Republike. Smatra se da je to najveći tržni centar koji se prostire na 4 sprata i sadrži preko 200 radnji. Većina turista šopinguje u ovom tržnom centru jer se nalazi na lepom mestu i lako se dolazi do njega. U prizemlju se nalazi veliki supermarket a na ostalim spratovima raznorazne prodavnice. Metro stanica Namesti Republiky, nalazi se na svega nekoliko metara.

Postoje još neki manji tržni centrovi koji se nalaze u blizini sa nešto manje prodavnica. Jedan od od njih je tržni centar Myslbek. Iako je manji tu takodje možete da nađete sve, od kozmetike do sportske opreme. Tržni centar Kotva nešto veći i nalazi se na trgu.

Ako nastavite dalje možete da dođete do dve najvažnije Praške šoping ulice koje se nalaze nedaleko od trga. Prva je Prikope koje se nalazi između Vaclavske namesti i Trga Republike. Cene i nisu baš nešto povoljne a neke od radnji koje se izdvajaju su New Yorker, Kenvelo, Benetton, Mango i Lacoste. Ovde se nalaze i dva glavna tržna centra Shopping Centre Broadway i Slovansky Dum, koje osim butika svetski priznatih brendova nude i restorane, kafiće, prodavnice i supermarkete, bioskope… Druga poznata ulica u kojoj se nižu ekskluzivne prodavnice kao što su Swarovski, Hermes, Vuitton, Ferragamo i druge, jeste Pariska ulica koja vodi prema Vltavi. Preporuka je da se samo prošetate i razgledate izloge jer cene su poprilično visoke.

Pored svih prelepih tržnih centara i mnogo lepih stvarčica, svako od nas će bar nešto da kupi za uspomenu, ali suveniri su nešto što ne bi mogli nikako da izbegnemo da kupimo. Mogu se naći u blizini svih poznatih znamenitosti, posebno oko trgova. Izbor je raznovrsan kao i u svim trurističkim metropolama.

Šetajući ulicama grada primetićete prelepe marionete; ali zaobiđite male prodavnice oko Karlovog mosta i najprometnije zone, već zaronite u manje sokake Starog grada i nađite zanatlijske radnje, kojih ima pregršt. Jedna od najprometnijih radnji je u ulici Nerudova 51, blizu Palate Lobkowicz. Tamo ćete naći marionete od 10 eur pa na više. Za uspomenu ili kao poklon – neprocenjive je vrednosti. Kao suvenir Praga izdvajaju se i babuške (iako ruskog porekla, usko su vezane i za Prag), tradicionalni muzički instrumenti, zanatski proizvodi, antikviteti i drvene igračke. Osim toga, kao poklon nekome možete kupiti i Bohemijsko drago kamenje, prirodnu kozmetiku za žene, češko pivo i vino su univerzalni poklon koji će obradovati svakog čoveka, kristalne ili porcelanske vaze ili čuveni češki nakit od bižuterije će osvojiti srca svake žene, Absint-jako alkoholno piće je takođe lep poklon…

U Karlovoj ulici ćete se posebno oduševiti tim sjajem predmeta od stakla, keramike, porculana i kristala. Prosto deluje tako da je vrlo teško odlučiti se šta bi mogli kupiti, ali šta god da izaberete vredno je novca.

Kupovina u Pragu će vas učiniti još ispunjenijim pored svih lepih znamenitosti koje ste videli, tako da svakako ostaje jedna lepa uspomena i želja za povratkom.

Naše ponude za gradove Evrope možete pogledati ovde.

Autor

Aqua Travel

Aqua Travel

recomend 242
fb twit fb fb
Turistička agencija koja se bavi organizovanjem turističkih putovanja u Grčkoj, Bugarskoj, Turskoj, gradovima širom Evrope i dalekim destinacijama. Cilj turističke agencije Aqua Travel je da svojim korisnicima pruži turističku uslugu visokog kvaliteta, što potvrđuje i sve veći broj novih korisnika, kao i starih putnika, koji se iz godine u godinu, u prijateljskoj atmosferi, na obostrano zadovoljstvo vraćaju agenciji.

Ostali tekstovi od istog autora